Statens Institutionsstyrelse logotyp

Fortunagården söken kock som vill vara med och utveckla vår verksamhet

Arbetsbeskrivning Vill du vara med och skapa den livsviktiga förändringen för utsatta människor? Måltider och kost är en viktig länk i vårt huvuduppdrag, och därmed också vårt helt nybyggda centralkök. Inom hela myndigheten är måltider och kost en allt mer prioriterad fråga, och du har en viktig del i detta utvecklingsarbete både lokalt och även i myndigheten. Centralkökets uppgift är att laga mat till våra tre avdelningar, totalt c:a 40 portioner. Tillsammans med två kollegor kommer du se till att planera, förbereda och tillaga måltider så att de blir vällagade, näringsrika och goda. Du kommer att ha produktionsansvaret för centralkökets verksamhet genom att ansvara för matsedelsplanering, beställningar av livsmedel, säkerställa tillagning av specialkost, livsmedelshygien samt egenkontroll. Även interna och externa kontakter med avdelningarnas behandlingspersonal och leverantörer, städning av kökets lokaler, varuhantering, disk och egenkontroll ingår. Handleda nya medarbetare och praktikanter blir ett inslag i din roll på sikt. Arbetet som kock hos oss passar dig som trivs med att ta ansvar och laga mat i storkök. Vår ambition är att all mat tillagas från grunden. I arbetet ingår att planera, tillaga och följa upp klientmåltider då måltiderna är en viktig del i våra klienters vardag. Schemalagd tjänstgöring dagtid och var tredje helg. Under helgerna lagar du själv måltiderna till alla avdelningar på institutionen. Introduktion: Som tillsvidareanställd kommer du att genomgå en introduktionsutbildning som varvar teori med praktik. Vår vision är att vara en plats för förändring och det genomsyrar vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt. Kvalifikationer Du har stort intresse av att laga god och näringsriktig mat från grunden Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du är lugn och kontrollerad i stressituationer och samarbetar bra med andra människor. Du har ett gott omdöme och tar ansvar för dina uppgifter. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Du är flexibel, självgående och kvalitetsmedveten. Du har även god samarbetsförmåga i teamet och med övrig personal. I ditt arbete tar du egna initiativ och har förmåga att planera ditt arbete väl. Du har: • restaurang- eller storhushållsutbildning på gymnasienivå alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som SiS bedömer som relevant • dokumenterad utbildning och goda kunskaper gällande hygienföreskrifter, HACCP, egenkontroll • kunskap om tillagning av specialkost • kunskap om husmanskost och intresse för vegetarisk matlagning • erfarenhet av arbete i storkök både tillsammans med andra och ensam • god svenska i tal och skrift • giltigt B-körkort På SiS månar vi om ett gott medarbetarskap. Det innebär att du som medarbetare tar ansvar för ditt arbete, bidrar till utveckling och medverkar till ett gott samarbete. Läs mer om vårt medarbetarskap. Anställning:  Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.    Ansökan:  Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 10 nov.  Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen.          SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. OBS! Om du har skyddade personuppgifter ska du inte söka via rekryteringssystemet. Kontakta i stället den som står som kontaktperson i annonsen. Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Om jobbet hos Statens Institutionsstyrelse

Sista ansökningsdag
10 november
Anställningsform:
Vanlig anställning
Löneform:
Fast månads- vecko- eller timlön
Omfattning:
Heltid
Kräver körkort:
Nej