Restaurangchef till Slottshotellet
Slottshotellet expanderar! Vi söker en erfaren restaurangchef där duerbjuds en unik möjlighet att leda och utveckla hotellrestaurangen i en inspirerande miljö, där kvalitet och gästens upplevelse står i centrum.
Om SlottshotelletSlottshotellet är en exklusiv hotell- och konferensanläggning belägen i en historisk och naturskön miljö med Kalmar Slott som granne.Vierbjuder både avkopplande och inspirerande upplevelser för gäster som söker en kombination av äldre tiders atmosfäroch modern komfort. Här kan man njuta av eleganta rum, förstklassig mat och en rad tjänster och evenemang,både för privatpersoner och företag. Med sin unika atmosfär, sina skräddarsydda konferenslösningar & service i världsklassär Slottshotellet den perfekta platsen för både rekreation och affärsresor.
Att jobba på Slottshotellet innebär att vara en del av en unik och familjär arbetsmiljö där teamet värdesätter såväl professionalitet som gemenskap. Här på hotellet är alla medarbetare viktiga för att skapa den speciella atmosfär som gör gästerna både nöjda och återkommande. Arbetet präglas av ett nära samarbete där det är enkelt att trivas och växa, samtidigt som man får möjlighet att bidra till att ge våra gäster en minnesvärd upplevelse.
Primära ansvarsområden- Leda och inspirera restaurangteamet för att säkerställa en högkvalitativ gästupplevelse.
- Ha förståelse för ekonomiska nyckeltal och arbeta med att förbättra marginaler.
- Ansvara för dryckesinköp och inventering av varor och drycker samt förhandla avtal med leverantörer.
- Hantera och sätta ihop menyer för baren, inklusive klassiska cocktails, vinlista och säsongsbaserade drycker, samt tillhörande prissättning.
- Skapa och implementera nya cocktailmenyer och se till att dessa hålls aktuella.
- Vara ytterst ansvarig för all kundkontakt, från offerter till uppföljning efter evenemang.
- Hantera reklamationer och klagomål på ett professionellt sätt, samt fånga upp positiva kundsynpunkter för att förbättra verksamheten. Aktivt arbeta för att bygga långsiktiga kundrelationer och säkerställa kundnöjdhet.
- Tidigare erfarenhet inom hotell-och restaurangbranschen
- Flytande svenska och engelska i tal och skrift.
- Hög social kompetens
- Du har fyllt 20 år, detta eftersom du kommer arbeta med alkoholhantering
- Intresse för mat & dryck
- Tidigare ledarskapserfarenhet
- B-körkort
- Erfarenhet av budgetansvar och resultatrapportering
- Sommelier-utbildning
Besitter hög social kompetens och trivs i mötet med människor.Som person är du positiv och lösningsorienterad med en passion för service och gastronomi. Flexibilitet är ditt signum & du trivs i ett högt tempo med många bollar i luften.Du motiveras av att skapa minnesvärda upplevelser för våra gäster och trivs i en miljö där teamwork och innovation är nyckeln till framgång. Din förmåga att leda, inspirera och utveckla ditt team gör dig till en viktig del av vår verksamhet.
ÖvrigtStart: Enligt överenskommelse
Arbetstider: Varierande tider inklusive kvällar och helger.
Placering:Kalmar
Anställningsform: Heltid, tillsvidare. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.Vi är anslutna till hotell och restaurangfackets kollektivavtal.
Sista ansökningsdag: 2025-01-31
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Dina svar på ansökningsfrågorna ligger till grund för bedömning av din ansökan.
Pga teknikaliteter hos Arbetsförmedlingen står Tillväxtinitiativet Kalmar som arbetsgivare i annonsens faktatext längst ner på annonsen i platsbanken. Tjänsten som beskrivs ovan är hos Slottshotellet och det är också de som blir din arbetsgivare om det blir du som får tjänsten. Arbetsgivaren får rekryteringsstöd av Tillväxtinitiativet Kalmar för att hitta just dig.