Restaurangchef (vikariat)
På Vadstena Klosterhotel bor du som heliga Birgitta i vår medeltida stad och upplever historien på ett storlaget vis. I Restaurant Munkklostret äter man middag i munkarnas gamla sovsalar, och på anläggningen kan man även ta del av spännande guidningar, prova förstklassiga viner i vår anrika vinkällare eller avnjuta några sköna timar i vårt Klosterspa där du omfamnas av värme och sinnesro. De tjocka väggarna, stengolven och höga kryssvalven skymtar om hur livet en gång var i klostret.
Idag är Klosterhotellet en modern anläggning med historiska anor. Här värnar vi om det autentiska och äkta. Verksamheten består av Restaurang, Hotell, SPA, Café, Kulturhistoriska evenemang & guidningar, Shop, Bar & Vinkällare med egen import av drycker från världens alla hörn.
Vill du vara med och skapa anrika upplevelser i världsklass?
Vi på Klosterhotellet söker nu en restaurangchef som vill bli en del av vår passionerade och familjedrivna verksamhet. Hos oss är mottot ”Välkommen hem till oss – en anrik upplevelse i världsklass”, och vi drivs av kärlek till värdskap, historia och enastående service.
Vi är stolta över att ha en av Sveriges bästa vinkällare.
Tjänsten är ett vikariat, på 1 års tid - men möjlighet att stanna kvar inom företaget för vidare utveckling av verksamheten finns för rätt person efter avslutat vikariat.
Vi letar efter en engagerad ledare med starkt affärssinne och fingertoppskänsla för gästupplevelser. Du blir en nyckelperson i vår styrgrupp och har ansvar för allt från budget och lönsamhet till personal och utveckling av våra restaurangkoncept.
Du är med och jobbar i driften och är ett gott föredöme för dina medarbetare och leder matsalsarbetet tillsammans med restaurangansvarig.
Dina ansvarsområden inkluderar:
✅ Leda och utveckla vår matsal, restaurang Munkklostret, Bar & Bistro samt vinkällare
✅ Schemaplanering, rekrytering och kompetensutveckling av personal
✅ Ansvar för budget, lönsamhet och strategisk planering
✅ Konceptutveckling och marknadsföring i linje med hotellets vision
✅ Optimering av arbetssätt, service och kundnöjdhet
✅ Hantering av större event, fester, bröllop och konferenser
✅ Ansvar för Svanenmärkning och hållbarhetsarbete inom restaurangen
Vi söker dig som har ett starkt ledarskap, ett öga för detaljer och en passion för gastronomi och värdskap. Du har tidigare erfarenhet från en liknande roll, är strukturerad och trivs med att arbeta både strategiskt och operativt.
Krav på tidigare dokumenterad erfarenhet som ledare och gärna inom restaurang samt körkort.
Även meriterande med sommelierutbildning.
Vill du bli en del av oss och forma framtiden för vår restaurang?
Skicka in din ansökan via vår rekryteringssite senast den 20/3.
Vi ser fram emot att välkomna dig hem till oss!
Om jobbet hos Vadstena Klosterhotell AB
Sista ansökningsdag
20 mars
Anställningsform:
Vanlig anställning
Löneform:
Fast månads- vecko- eller timlön
Omfattning:
Heltid
Kräver körkort:
Nej